Olen Päivi Kiili 

Hoitoalan ammattilaisena lähellä sydäntäni ovat kaupunkilaisten hyvinvointi, terveyspalvelut ja turvallinen arki.

 

Työhyvinvoinnin edistäminen lisää työn tuottavuutta.

 

Koulutuksella ja koulukiusaamisen ehkäisyllä voidaan vähentää syrjäytymistä.

Taustani

Helsinki on rakas kotikaupunkini. Tulin tänne opiskelemaan vuonna 1980 ja sille tielle jäin. Ammatiltani olen kätilö. Työskentelen HUS:in Naistenklinikalla sekä imetysneuvojana yhden naisen yrityksessäni Mammaliinassa.

Työn ja perheen ohella politiikka on intohimoinen harrastukseni, johon käytän paljon aikaa. On palkitsevaa olla mukana vaikuttamassa. Sivustakatsoja en ole koskaan ollutkaan.  

Arjessa mukana ovat insinöörimieheni, opiskelevat aikuiset tyttäremme ja vävymme sekä kaksi koiraa. Asumme vanhassa omakotitalossa, lähes maalla, Kaarelassa. Perheen yhteisenä harrastuksena on purjehdus. Myös liikunta ja kulttuuriharrastukset vetävät puoleensa.

Miksi lähdin politiikkaan?

​Vuosien ajan seurannut ja kommentoinut arkielämän ilmiöitä sekä yhteiskunnallisia tapahtumia, joskus kikapastikin. Monissa  järjestöissä toimiessani olen saanut paljon kehotuksia lähipiiristä ja kauempaakin: "Päivi, sinun pitäisi edustaa hoitoalan lämmintä viisautta kuntapolitiikassa." Vahva oma kiinnostus ja saamani tuki johtivat aktiiviseen osallistumiseen politiikassa.

Politiikan ja arkityön lisäksi vapaaehtoistyön merkitys elämässäni on kasvanut. Kohtaamani ihmiset ja tarve auttaa heitä ovat saaneet minussa esiin ”pikkuisen viisaamman” naisen. Monikulttuurisuuskasvatuksen opinnot Helsingin avoimessa yliopistossa täydentävät käytännön kotouttamistyötäni.

 

Toimin aktiivisesti seuraavissa yhteisöissä:

  • Kaarela seuran hallituksen jäsen

  • Tunne rintasi ry:n hallituksen jäsen

  • Väestöliiton Womento-ohjelmassa ammatillisena mentorina maahanmuuttaja-kätilöille

  • Tuomas-yhteisön kautta maahanmuuttajien suomen kielen ohjaajana sekä perehdyttäjänä 

  • Malmin Lentoaseman Ystävät Ry:n jäsen

© 2017  Päivi Kiili

Päivi Kiili

+358 50 410 7741

info(at)paivikiili.fi