Olen Päivi Kiili 

Taustani

Helsinki on rakas kotikaupunkini. Tulin tänne opiskelemaan vuonna 1980 ja sille tielle jäin. Ammatiltani olen kätilö. Työskentelen HUS:in Naistenklinikalla sekä imetysneuvojana yhden naisen yrityksessäni Mammaliinassa.

Arjessa mukana ovat insinöörimieheni, opiskelevat aikuiset tyttäremme ja vävymme ja pieni tyttären tytär sekä kaksi koiraa. Asumme vanhassa omakotitalossa Kaarelassa. Perheen yhteisenä harrastuksena on purjehdus. Myös liikunta ja kulttuuriharrastukset vetävät puoleensa. Työn ja perheen ohella politiikka on intohimoinen harrastukseni, johon käytän paljon aikaa.

Miksi lähdin politiikkaan?

​Vuosien ajan seurannut ja kommentoinut arkielämän ilmiöitä sekä yhteiskunnallisia tapahtumia, joskus kipakastikin. Monissa  järjestöissä toimiessani olen saanut paljon kehotuksia lähipiiristä ja kauempaakin: "Päivi, sinun pitäisi edustaa hoitoalan lämmintä viisautta kuntapolitiikassa." Vahva oma kiinnostus ja saamani tuki johtivat aktiiviseen osallistumiseen politiikassa. Sivustakatsoja en ole koskaan ollutkaan.

Politiikan ja arkityön lisäksi vapaaehtoistyön merkitys elämässäni on kasvanut. Kohtaamani ihmiset ja tarve auttaa heitä ovat saaneet minussa esiin viisaamman naisen. Monikulttuurisuuskasvatuksen perusopinnot Helsingin yliopistossa ovat täydentäneet käytännön kotouttamistyötäni.

PK_no_bg.png

Kuva: Mikko Mäntyniemi 2021

Tori_PK.png

Toimin aktiivisesti seuraavissa yhteisöissä:

Luottamustoimet:

  • Helsingin yhdenvertaisuustoimikunnan jäsen

  • Etelä-Helsingin Kokoomuksen hallituksen jäsen

  • HUS Naistensairaalan AO 102 hallituksen jäsen

Yhdistysten jäsenyydet:

  • Kaarelan omakotiyhdistyksen jäsen  - Omakotiliitto

  • Malmin Lentoaseman Ystävät Ry:n jäsen

  • Äidit irti synnytysmasennuksesta ry (ÄIMÄ)

PK_tyo.PNG